Noi ajutoare din Ungaria pentru 20 de spitale din România, grație implicării UDMR

UDMR s-a implicat activ în obținerea de ajutoare medicale pentru România, dat fiind criza pandemică în care ne aflăm. Încă de la debutul pandemiei, UDMR a obținut ajutoare consistente de la Guvernul Ungar, fiind vorba de maști de protecție, soluții de dezinfectat, combinezoane, ajutoare care au ajuns și la Spitalul Județean de Urgență Zalău.
Mâine, 29 octombrie, UDMR Sălaj va distribui noi ajutoare din Ungaria către Spitalul Județean Zalău, fiind vorba de ventilatoare, dozataore pentru oxigen, măști pentru ventilație neinvazivă, dar și cutii cu medicamente pentru tratarea virusului SARS-COV-2.
În ultima perioadă s-a dovedit de nenumărate ori, că avem pe cine conta în situații dificile! O serie de ajutoare sosesc în aceste luni, în România: astăzi vine un nou transport din Ungaria cu ajutoare pentru 20 de spitale din țară: 40 de ventilatoare, 1.650 de măști pentru ventilație neinvazivă și 3.000 de cutii cu medicamente Favipiravir.
„Sarcina noastră cea mai importantă rămâne să salvăm vieți omenești și să reducem presiunea asupra sistemului de sănătate, iar Guvernul Ungariei ne este partener în acest demers. Mulțumesc ministrului ungar al afacerilor externe, Szijjártó Péter pentru promptitudine! Dar cu toții avem o responsabilitate în această perioadă dificilă: vaccinarea. Fiecare dintre noi poate face ceva pentru a nu ajunge în spital și pentru a nu împovăra sistemul de sănătate atât de mult încât acesta să nu poată îngriji pacienții mult mai vulnerabili, în stare mult mai gravă”, transmite liderul UDMR, Kelemen Hunor. 

Guvernul maghiar a sprijinit România încă de la debutul pandemiei COVID-19

„Având în vedere situația grea în care ne aflăm, cu un număr foarte mare de bolnavi, așa ca și dealtfel anul trecut când sițiația a fost la fel, guvernul maghiar din nou din solidaritate vine în ajutorul nostru cu o donație consistentă cu măști, dozatoare pentru oxigen și medicamente. Datoria noastră este să mulțumim prin căile diplomatice pentru ajutorul acesta, pentru că avem mare nevoie, având în vedere numărul foarte mare de bolnavi COVID. Mulțumim guvernului maghiar pentru această donație”, a transmis președintele UDMR Sălaj, Seres Denes. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *