USR Zalău a reușit să blocheze proiectul imobiliar care prevedea construirea unui bloc în Păcii

Proiectul imobiliar ce se dorește amplasat în zona Mimoza din cartierul Păcii din Zalău nu a trecut astăzi de votul consilierilor locali.
Proiectul a fost inițiat de primarul Zalăului, Ionel Ciunt, și a mai fost propus o dată pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Zalău în luna mai a acestui an. Ulterior, la presiunea cetățenilor și a consilierilor, acesta a fost retras de pe ordinea de zi de către inițiator.
Conform intervenției consilierilor locali USR PLUS, proiectul nu îndeplinește condițiile planului urbanistic general. Afirmație confirmată de arhitectul șef Vlad Andrei Petre, care s-a străduit să explice că în acest sens s-au întocmit reguli specifice care au obținut autorizațiile necesare.
Consilierii locali USR-PLUS au solicitat şi azi retragerea punctului de pe ordinea de zi, pentru ca aceasta nu respectă nici acum normele de urbanism, iar autorizarea lui nu este oportună pe amplasamentul în discuție, deranjul pentru locatarii imobilelor înconjurătoare fiind evident.
E important ca orice proiect de dezvoltare urbanistică să fie realizat pentru a menține sau îmbunătăți condițiile de trai ale comunității, nu să ignore complet viziunea și părerile cetățenilor, de dragul investițiilor profitabile pentru una dintre părți.
Comunicat de presă emis de USR Zalău

One thought on “USR Zalău a reușit să blocheze proiectul imobiliar care prevedea construirea unui bloc în Păcii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *