P+8 și V1, alte două blocuri din Municipiul Zalău care intră în reabilitare termică cu fonduri europene

Astăzi, 8 iunie 2021, a fost efectuată predarea de amplasament pentru execuția lucrărilor de reabilitare termică la blocurile P+8 și V1 din municipiul Zalău, proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 3.1 A – eficiență energetică clădiri rezidențiale.
➡Blocul P+8 este situat pe strada Simion Bărnuțiu, nr. 25 și cuprinde o scară de bloc cu 32 de apartamente. La acest bloc, lucrările de reabilitare termică și de modernizare a liftului vor fi efectuate, în termen de 12 luni, de SC Avril SRL, valoarea contractului fiind de 1.131.647,81 lei.
➡Blocul V1 este situat pe strada Crișan, nr. 2 și cuprinde o scară de bloc cu 46 de apartamente. La acest bloc, lucrările de reabilitare termică și de înlocuire a liftului vor fi executate de SC Neto Impex SRL, termenul de execuție fiind de 12 luni, iar valoarea contractului de 1.450.801,15 lei.
Principalele lucrări vor consta în izolarea termică a pereților exteriori, izolarea planșeului peste ultimul etaj și peste subsol, schimbarea tâmplăriei de lemn cu termopan și închiderea balcoanelor cu geamuri termopan. Proiectele privind creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale au ca obiective: combaterea efectelor generate de gazele cu efect de seră; îmbunătățirea eficienței energetice; îmbunătăţirea condiţiilor de trai a locatarilor din blocuri, prin reducerea consumului anual specific de energie și creșterea numărului de gospodării cu o clasificare mai bună a consumului de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *