Parlamentarii Seres Denes și Kovacs Irina apreciază munca depusă de Primăria Vîrșolț pentru dezvoltarea comunei

Weekendul care tocmai a trecut, comuna Vîrșolț a îmbrăcat straie de sărbătoare cu ocazia zilelor comunei.

Evenimentele s-au derulat pe parcursul a două zile, iar duminică a fost momentul cu cea mai mare încăcătură, atât emoțională, cât și din perspectiva programului.

Ziua de duminică a început cu primirea invitaților, iar lista a fost lungă. Printre cei prezenți s-au numărat deputatul Seres Denes, senatorul Kovacs Irina, prefectul Dari Toma, vicepreședintele CJ Sălaj, Robert Szilagyi, primarul Comunei Pericei, Boncidai Csaba, primari din Ungaria înfrățiți cu Vârșolț, reprezentați ai autorităților publice locale, județene, etc.

 

Toți invitații au participat la slujba religioasă, după care au ieșit în curtea comună a celor două biserici ortodoxă și catolică, unde a fost ridicat un monument închinat eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Au avut loc depuneri de coroane de flori în cinstea eroilor, după care președintele UDMR Sălaj, Seres Denes a luat cuvântul și a felicitat administrația locală de la Vârșolț pentru modul în care comuna s-a dezvoltat, dar a punctat că există o perspectivă foarte bună de dezvoltare și în anii care urmează, semn că primarul Breda Lajos face treabă bună pentru cetățeni.

Și senatoarea Kovacs Irina a transmis un mesaj de apreciere față de conducerea Primăriei Vârșolț, care a reușit într-un timp relativ scurt să reabiliteze cam toate instituțiile publice din comună.

„Felicit conducerea Primăriei comunei Vârșolț, pe dnul primar Bréda Lajos pentru organizarea acestor sărbători care oferă programe inedite adaptate tuturor categoriilor de vârstă. Un moment important l-a reprezentat depunerea coroanelor de flori la Monumentul ridicat în cinstea eroilor căzuți în Primul Război Mondial și în Al Doilea Război Mondial. Este lăudabil modul în care în această comună, la fel ca în alte localități ale județului Sălaj locuitorii români conviețuiesc în pace și înțelegere cu concetățenii lor maghiari, își respectă valorile, tradițiile și își omagiază împreună eroii care și-au jertfit viața pentru apărarea acestor meleaguri.
Sunt de apreciat eforturile pe care dnul primar cu sprijinul dnului președinte UDMR Seres Dénes, deputat în Parlamentul României și al autorităților județene le-a făcut pentru dezvoltarea localității. Comuna Vârșolț este una dintre cele mai frumoase și mai dezvoltate comune ale județului. Infrastructura rutieră, instituțiile reamenajate și în curând aducțiunea gazelor naturale va face din această comună un loc în care familiile își vor dori să rămână să-și crească copii, să-și întemeieze un cămin durabil”, transmite senatorul UDMR, Kovacs Irina.

După prânz, toată activitatea s-a mutat la baraj unde Primăria Vârșolț a amenajat o scenă pe care au urcat soliști locali și grupuri de dansuri populare care au întreținut atmosfera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *