Poliția a întocmit 6 noi dosare penale pentru infracțiuni rutiere

În ultimele două zile, polițiștii sălăjeni au întocmit 6 dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier.

Tractare remorcă neîmnatriculată- Surduc

La data de 26 octombrie a.c., ora 11:30, pe Drumul Național 1H, între localitățile Surduc și Tihău, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din comuna Surduc, conducea un tractor după care tracta o remorcă neînmatriculată/neînregistrată, intenționând să vireze la stânga, a fost lovit în partea din spate de un autoturism, condus în aceeași direcție de mers de un bărbat, de 39 de ani, din județul Cluj.

În urma evenimentului, nu au fost persoane rănite, iar conducătorii celor două vehicule nu se aflau sub influența alcoolului.

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou continuă cercetările pentru tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Conducere sub influența alcoolului- Ciocmani, comuna Băbeni

Marți, 26 octombrie, în jurul orei 21:00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Jibou au oprit în trafic, pe Drumul Național 1H, prin localitatea Ciocmani, un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din Zalău.

Testarea cu aparatul Etilotest a indicat 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, conducătorul auto, a fost condus la o unitate medicală, unde i-a fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Conducere sub influența băuturilor alcoolice- Jibou

Marți, 26 octombrie, la ora 16:40, polițiștii rutiieri din cadrul Poliției Orașului Jibou au oprit în trafic, pe strada Firizei, din Jibou, un autoturism al cărui conducător auto se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Este vorba de un bărbat, de 54 de ani, din comuna Năpradea, care a fost testat cu aparatul Etilotest, rezultatul fiind 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Coducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Conducere fără permis și sub influența alcoolului- comuna Cizer

Tot marți, 26 octombrie, la ora 22:20, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au depistat în flagrant delict un conducător auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul, un tânăr de 25 de ani, din comuna Sâg, a fost identificat în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 108G, prin localitatea Cizer.

Testarea cu aparatul Etilotest a indicat 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, a rezultat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal întocmit, ce vizează infracțiunile de conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Conducere cu permisul suspendat- Hereclean

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au oprit în trafic, pe Drumul Național 1F, în localitatea Hereclean, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din județul Botoșani.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat documentele, șoferul a spus că nu are asupra sa permisul de conducere, motiv pentru care l-au verificat în bazele de date, constatând faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere fără permis”, faptă prevăzută și pedepsită de art.335 alin.2 din Codul penal.

Conducere fără permis și uz de fals- localitatea Bârsău Mare

Ieri, 27 octombrie, ora 17:46, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Jibou au oprit în trafic, pe Drumul Național 1C, în localitatea Bărsău Mare, un conducător auto care depășise limita de viteză.

Polițiștii i-au stabilit identitatea ca fiind un bărbat, de 41 de ani, din județul Cluj.

Acesta le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere, susținând că este eliberat de autoritățile din Grecia.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date specifice, polițiștii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, existând suspiciunea ca permisul de conducecre să fie fals.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar polițiștiii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *