CONSILIUL JUDEȚEAN SĂLAJ FACE PAȘI CONCREȚI PENTRU VIITORUL HELIPORT AL SPITALULUI DE URGENȚĂ ZALĂU

🏥🚁 Spitalul Județean de Urgență Zalău va dispune de un heliport modern, amenajat pe terasa corpului B al unității medicale. Primii pași au fost făcuți încă din luna septembrie a acestui an, când Consiliul Județean Sălaj a încheiat contractul de servicii pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI), cu firma ABC Development Aviation SRL.

📌 „La nivelul județului Sălaj există un elicopter SMURD care aterizează și decolează în condiții improprii, ce generează întârzieri majore în preluarea pacienților. Amenjarea unui heliport pe terasa Spitalului vine să rezolve această problemă, știut fiind că fiecare secundă contează când discutăm de asistență medicală de urgență. Investiție finanțată din bugetul propriu al județului, platforma de aterizare/decolare va fi prevăzută cu sistem de balizaj, pentru a putea fi utilizată și pe timpul nopții. Investiția va crește gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului. De asemenea, va oferi o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă, pentru că va scurta semnificativ timpul de răspuns în situații de urgențe medicale”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

🔍 După vizita pe care specialiștii aeronautici ai societății prestatoare au făcut-o la fața locului, au fost efectuate măsurătorile topografice, a fost finalizat studiul topografic și de obstacolare și a fost întocmit studiul meteorologic.

➡️ În prezent, se află în stadiu de elaborare proiectele ce privesc arhitectura, rezistența, marcajele aeronautice, instalațiile electrice de balizaj și de stingere a incendiilor.

📌 „Specialiștii au concluzionat că structura de rezistenţă a clădirii se pretează pentru realizarea acestei investiții și că există condiții prielnice realizării unui heliport care să respecte cerințele reglementărilor aeronautice civile și să fie certificat de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. În luna decembrie vom avea documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, după care vom trece la etapa de proiectare și execuție. Estimăm că lucrările propriu-zise vor demara în vara anului viitor”, a mai spus Dinu Iancu-Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *