Pompierii sălăjeni au intervenit la patru situații de urgență în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la patru situații de urgență: două incendii în municipiul Zalău la anexa halei unui operator economic și la o autoutilitară, o asanare de muniție neexplodată găsită în curtea unei instituții de învățământ din Zalău, scoaterea apei din beciul și curtea unei gospodării inundate din Șimleu Silvaniei.

Asanare de muniţie în Zalău

În cursul zilei de miercuri, 21.04.2021, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU Sălaj a intervenit pe un teren din curtea Liceului Ortodox din Zalău pentru asanarea unui element de muniție neexplodat. Ajunşi la faţa locului pirotehniştii au identificat elementul ca fiind un proiectil de artilerie de calibru 76 mm care a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță pentru a fi distrus ulterior.
Muniția a fost descoperită întâmplător în urma unor lucrări de amenajare.
Pe această cale pompierii vă recomandă respectarea regulilor de comportare pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate și anume, SE INTERZICE:
– atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte;
– lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
– introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente;
– joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;
– ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.
Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *