Povestea antreprenorului care a pornit în Zalău un atelier de producţie de folii de protecţie pentru device-uri

Corneliu Bălănean a deschis afacerea cu folii de protecție în 2014 din dorința de a ”face lucrurile diferit”, după ce pentru o scurtă perioadă a fost angajat la o companie cu un profil similar. Acum, deține un atelier de producție în Zalău și vinde articolele nu doar în țară, ci și în străinătate, chiar și în Australia. Economica.net a stat de vorbă cu fondatorul Smart Protection despre drumul său ca antreprenor, dar și planurile viitoare de dezvoltare ale companiei sale.

Investiția inițială a fost de aproximativ 13.000 de euro care au fost folosiți pentru aparatură, echipamente IT, mobilier, materie primă.

”Pentru o perioadă scurtă de timp am lucrat la o companie cu profil similar, unde am descoperit domeniul, dar mi-am dat seama că îmi doresc să fac lucrurile diferit. Astfel, am decis să deschid propria afacere, după ce am găsit un investitor în unul dintre prietenii mei. Așa că, în 2014, am mers pe cont propriu cu produse de protecție pentru device-uri și am dezvoltat brandul Smart Protection. Am început producția proprie de folii de protecție pentru telefoane, dar în timp am diversificat către tablete, laptopuri, device-uri navigații etc”, își amintește Corneliu Bălănean.

Potrivit acestuia, obstacolele atunci când deschizi un nou business sunt inerente. Printre provocările întâmpinate au fost găsirea furnizorilor potriviți, construcția propriilor matrițe în așa fel încât să poată decupa foliile de protecție și identificarea unui punct de lucru potrivit.

”După deschidere, unul dintre cele mai frecvente obstacole a fost acela al materiei prime, pentru că ceea ce găseam nu satisfăcea nevoile noastre de calitate. A fost o provocare pe care am reușit să o depășim cu un efort suplimentar în căutarea și identificarea unui furnizor potrivit. Am făcut multe teste și a fost necesar să investim timp și resurse”, povestește antreprenorul.

La câțiva ani după ce a început, timp în care a testat piața, a ajuns într-un moment în care și-a dat seama că este o incompatibilitate între produsele sale și consumatorii către care mergea. Oamenii pe care îi targeta Smart Protection căutau produse ieftine, mai puțin calitative.

”Astfel, ne-am dat seama că prin calitatea produselor noastre trebuie să mergem către o categorie nouă de clienți. A trebuit sa construim propria piață, iar cei care căutau produse premium și cumpărau de la noi, erau foarte mulțumiți de produsele și serviciile oferite”, continuă Corneliu Bălănean.

Foliile sunt produse în România, în atelierul propriu din Zalău, unde cu ajutorul unor plottere specializate acestea sunt tăiate cu precizie. Materia primă este adusă din afara României, din Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii.

Aici aveți articolul integral cu Corneliu Bălănean, Smart Protection, articol scris de Economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *