Prejudiciu de peste 13.000 lei recuperat de polițiștii din Șimleu în patru dosare penale

Poliţiştii din Şimleu Silvaniei au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, menţinerea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Patru persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni au fost identificate. Prejudiciul cauzat în faptele penale instrumentate a fost recuperat.

Dosare penale pentru distrugere

Un tânăr de 25 de ani, din Şimleu Silvaniei, bănuit de comiterea unei infracţiuni de distrugere a fost identificat ieri de poliţiştii din Şimleu Silvaniei.

Din cercetări a reieşit că la sfârşitul lunii martie a.c., acesta aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice ar fi distrus geamul de la locuinţa unui bărbat din localitate.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 200 de lei a fost recuperat.

Faptă similară a fost comisă şi în perioada 16-20 decembrie 2021. Bănuită de comiterea faptei este o persoană, tot din Şimleu Şilvaniei.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au stabilit că aceasta ar fi distrus prin zgâriere caroseriile de la trei maşini, care se aflau parcate pe raza Oraşului Şimleu Silvaniei.

Prejudiciul cauzat în acest caz a fost de 5000 de lei, fiind recuperat integral.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunea de distrugere.

A găsit peste 7000 de lei pe stradă şi a crezut că îi norocos

La data de 3 mai a.c., poliţiştii din Şimleu Silvaniei au identificat un bărbat de 48 de ani, din localitate, bănuit de comiterea infracţiunii de însuşirea bunului găsit.

Din verificările efectuate a reieşit că, la data de 19 aprilie a.c., un bărbat din Şimleu Silvaniei, a pierdut suma de 7600 de lei, pe care o avea în buzunar, în timp ce se deplasa pe strada Simion Bărnuţiu, banii fiind găsiţi şi însuşiţi de un localnic.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit celui care i-a pierdut.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Şimleu Silvaniei pentru infracţiunea de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Facem precizarea că fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau amendă.

De asemenea, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu-i aparţine.

Înşelat cu suma de 225 de lei

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din Şimleu Silvaniei au fost sesizaţi de către un bărbat din localitate despre faptul că a fost înşelat de către o persoană necunoscută cu suma de 225 de lei.

Cercetările efectuate de poliţişti au condus la identificarea persoanei bănuită de comiterea faptei. Este vorba despre un adolescent din Şimleu Silvaniei.

Prejudiciul a fost recuperat, iar poliţiştii continuă cercetările pentru probarea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *