Zalău Value Center SE VINDE. MAS Real Estate cumpără 6 mall-uri de la Prime Kapital cu 320 milioane euro

MAS Real Estate, un fond de investiții din Africa de Sud, cumpără de la PKM Development un portofoliu de șase centre comerciale în România. Valoarea tranzacției este de aproape 320 de milioane de euro. Achiziția vine după ce în 2019, sud-africanii au plătit 109 milioane de euro pentru achiziția a nouă strip-malluri de la PKM Development.

MAS Real Estate (MAS RE) a anunțat că va cumpăra șase centre comerciale: Dâmbovița Mall, DN1 Value Centre și proprietățile din Ploiești, Zălău, Sfântu Gheorghe, Bârlad de la PKM Development. Cu noua achiziție, MAS RE ajunge la un  număr de 17 proprietăți comerciale în România, dintre care 15 dezvoltate de Prime Kapital.

Prețul de achiziție înainte de ajustările cu capitalul de lucru și datoriile bancare este de 319,7 milioane de euro, iar prețul de achiziție, după aceste ajustări este de circa 197,3 milioane de euro, a anunțat compania. Tranzacția urmează să fie încheiată înainte de 15 august, anul acesta.

Cele șase centre comerciale au o suprafață închiriabilă totală de 132.000 de mp, cel mai mare fiind Dâmbovița Mall de la Târgoviște, deschis în vara lui 2020 și care are o suprafață închiriabilă de 31.000 de mp.

La sfârșitul lunii martie, Prime Kapital a anunțat finalizarea unei finanțări verde în valoare de 125 milioane de euro pentru șase centre comerciale, acordată în cadrul structurii joint-venture deținute împreună cu MAS Real Estate. Cinci dintre aceste centre fac obiectul tranzacției cu MAS RE.

Tranzacția implică achizița subsidiarelor PK Grizzly, PK Development One, PK Green, PK Denim, PK Bronze și PK Vanilla de la PKM Development, care este un parteneriat de dezvoltare stabilit în martie 2016 cu Prime Kapital.

În primăvara lui 2019, MAS RE, care deținea centru comercial Militari Shopping Center și Atrium din Arad, cumpăra nouă strip-malluri de la PKM Development cu 109 milioane de euro.

În plus, MAS RE vrea să extindă perioada parteneriatului cu Prime Kapital până în 2030.

Noi centre comerciale

Parteneriatul dintre cele două companii mai prevede construcția mai multor centre comerciale, dar și extinderi ale celor deja construite. La sfârșitul acestui an urmează să fie finalizat Alba Mall, o investiție de aproape 50 de milioane de euro. Tot anul acesta va fi livrată și o extensie de 4.200 de mp la Baia Mare Value Centre și una de 3.400 la Roman.

Pe harta noilor dezvoltări se mai află și un mall ce va fi construit pe terenul Cesarom din Cluj-Napoca, faza a doua din Malldova Mall și Argeș Mall, cu un buget total de investiție de 337 de milioane de euro. 

Alte investiții și extensii care urmează să fie finalizate sunt: un centru comercial pe terenul cumpărat de la IMGB din sudul Bucureștiului, unul la Brașov și două extensii la Slobozia și Bârlad.

Prine Kapital dezvoltă în parteneriat cu MAS RE mai multe proiecte importante de pe piața din România. În ultimii ani, dezvoltatorul s-a extins și pe segmentul rezidențial, iar în ultimul an a cumpărat terenuri pentru mai multe proiecte cu apartamente.

Acționarul majoritar al MAS RE este Prime Kapital Holdings Ltd și asociații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *