PREMIERĂ ! Primăria Jibou pune în practică inițiativa a trei tineri – “Afisaj stradal digital”

Așa cum bine știți, în anul 2022 s-a desfasurat prima editie a proiectului „Viceprimar pentru o zi!“, proiect realizat de viceprimarul Vlad Pașcalău, cu sprijinul unitatilor de invatamant din Jibou si care s-a dovedit a fi de succes. Astfel, in curand va debuta editia a II-a!

Realizarea şi implementarea acestui proiect are mare importanta, ca urmare a mai multi factori:
– detașarea tinerilor față de viața publică;
– „ruptura”dintre generatii;
– nevoia de realizare a unor activități în care generațiile să interfereze;
– combaterea informațiilor false de pe rețelele de socializare în ceea ce priveste munca, implicarea, responsabilitatile pe care alesii locali le au;
– nevoia de intelegere a rolului administrației publice versus informațiile eronate din mass media;
– transformarea elevilor în cetățeni conștienți care vor participa în viața comunității locale.

✅Prin acest proiect, administrația locală de la Jibou a reusit creșterea fluxului informational dintre tineri și sistemele decizionale existente, precum și dintre tineri și colectivitatea locală. Ca rezultat, elevii au reusit sa identifice nevoile cetatenilor si sa le transpuna in proiecte viabile.
Mai mult, pentru ca acest proiect are si o finalitate practica, Primăria Jibou informează că prima initiativa care va fi implementata si finantata din bugetul local este “Afisaj stradal digital”, realizata de elevii Molnar Alin Florin, Fodor Monica, Morar Tabita.
Consideram ca acest mijloc de transmitere a mesajelor publicitare, culturale, comerciale, politice, de instructaj și altele asemenea expuse public vor fi permisive tuturor categoriilor sociale interesate”, transmite viceprimarul Vlad Pașcalău. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *