Primăria Zalău a predat Statului Român fondul forestier pentru construirea autostrăzii Transilvania

✅Primăria Municipiului Zalău a cedat Statului Român fondul forestier aflat în proprietatea publică a Municipiului Zalău, necesar realizării obiectivului de investiții “Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, Secțiunea 3B Mihăiești – Suplacu de Barcău”.

➡În cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 29 iulie 2021 a fost aprobat Proiectul de hotărâre privind scoaterea definitivă din fondul forestier și trecerea din proprietatea publică a Municipiului Zalău și administrarea Consiliului Local, în proprietatea publică a Statului Român, a unor terenuri situate în extravilanul Municipiului Zalău, necesare realizării lucrării de utilitate publică de interes național “Secțiunea 3B Mihăiești-Suplacu de Barcău” din cadrul obiectivului de investiții “Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”, fiind adoptată Hotărârea de Consiliu Local nr. 219/29 iulie 2021.

Astfel, ✅a fost emis acordul pentru scoaterea definitivă din fondul forestier, respectiv defrișarea suprafeței de 61.189 mp fond forestier și ✅au fost trecute din domeniul public al Municipiului Zalău și administrarea Consiliul Local, în domeniul public al Statului Roman a imobilelor, terenuri situate în extravilanul municipiului, în suprafață totală de 64.605 mp. Acest obiectiv de investiții va fi realizat de către Statul Român, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

▶️De asemenea, masa lemnoasă rezultată în urma defrișării vegetației forestiere de pe terenul forestier proprietatea Municipiului Zalău, afectat de culoarul de expropriere a lucrării de utilitate publică și de interes național, revine Municipiului Zalău. Masa lemnoasă rezultată urmează să fie valorificată conform Regulamentului de valorificare a masei lemnoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *