Primarii primesc sprijinul conducerii Transgaz pentru extinderea și dezvoltarea rețelei de gaz metan

Consiliului Județean Sălaj oferă sprijin comunelor pentru a introduce, extinde sau dezvolta infrastructura necesară alimentării cu gaz metan.
Conducerea Societății Naționale de Transport Gaze Naturale ”TransGaz”, operatorul licențiat care asigură transportul gazelor naturale și alimentarea consumatorilor din județul Sălaj, reprezentată prin domnul director general Ion Sterian a fost prezent la Zalău unde s-a întâlnit cu primarii sălăjeni și a oferit detalii despre alimentarea cu gaze naturale. La eveniment a participat și ministrul MAI, Lucian Bode – președintele PNL Sălaj.
La nivelul Consiliul Județean Sălaj va funcționa un grup de lucru care va sprijini autorităților locale care doresc introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale.
În cadrul întâlnirii, specialiștii Transgaz au propus gruparea UAT-urilor în nouă asociații, în funcție de poziționarea geografică, care să întocmească studiile de fezabilitate. De asemenea, în urma analizei preliminare, a rezultat că sunt necesare următoarele dezvoltări în Sistemul Național de Transport gaze naturale, pe o lungime de 60 km:
– Conductă de transport pe direcția Hereclean, Sărmășag
– Conductă de transport pe direcția Șimleu Silvaniei, Boghiș, Marca
– Conductă de transport pe direcția Românași, Dragu.
În momentul de față, rețeaua de gaz metan din județul Sălaj măsoară peste 247 km de conducte de transport, 17 stații de reglare-măsurare pentru alimentare localități și 2 stații de reglare-măsurare pentru consumatori industriali (Michelin și Tenaris).
Începând cu anul 2017, au fost transmise către Transgaz un număr de 32 de solicitări, venite de la primării sau proiectanți, pentru racordare la Sistemul Național de Transport gaze naturale.
Solicitări depuse din județul Sălaj către Transgaz, aflate în diferite stadii: Comunele Zalha, Rus, Șimișna, Lozna, Letca, Băbeni, Creaca, Bobota, Românași, Vârșolț, Bănișor, Meseșenii de Jos, Cizer, Crișeni, Horoatu Crasnei, Gâlgău, Bălan, Hida, Dragu, Gârbou, Șamșud, Ileanda, Dobrin, Sălățig, Nușfalău, Carastelec, Boghiș, Camăr, Valcău de Jos, Plopiș, Marca, Halmășd, Ip, Măeriște, Hereclean, oraș Jibou (sate aparținătoare Cuceu, Husia, Rona).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *