Primarul Alin Băbănaș preocupat să dezvolte în continuare comuna Surduc

Comuna Surduc continuă pe calea dezvoltării, iar primarul în funcție Alin Băbănaș își respectă promisiunile date. Primarul este hotărât să nu cedeze și este focusat să continue munca în beneficiul cetățenilor până pe 27 septembrie când își va intra în rol noul primar ales la alegerile locale din 9 iunie.

Primăria Comunei Surduc anunță că recent au fost finalizate următoarele lucrări:

  • – Lucrări de renovare aferent terenului Școlii Generale Tihău
  • – Modernizare teren aferent monumentului eroilor din localitatea Tihău

În această perioadă, pe raza comunei Surduc se derulează un proiect important de modernizare a infrastructurii rutiere. Lucrările avansează foarte bine, astfel că s-a turnat stratul de balastru, urmând pregătirile pentru stratul de piatră.

Proiectul prevede asfaltarea unei lungimi totale de aproximativ 2,6 kilometri de străzi, amenajarea acceselor la gospodării și realizarea de șanțuri betonate, proiect în valoare de aproximativ 30 miliarde lei vechi.

În cadrul primei etape se vor asfalta următoarele străzi: sat Tihău – str. Pe Deal, str. Piroșa / sat Cristolțel – str. Fântâna Satului, str. Cimitirului, str. Bisericii / sat Solona – str. Cimitirului / sat Brâglez – str. Pe Lab.

Săptămâna aceasta primarul Alin Băbănaș a semnat contractul de lucrări pentru obiectivul de investiții „Modernizare clădire Dispensar uman Surduc”, astfel că în cel mai scurt timp vor începe execuția lucrărilor.

„Este un proiect important pentru că cetățenii vor beneficia de o clădire modernă cu cabinet pentru medicul de familie și cabinete pentru medici specialiști”, spune primarul Alin Băbănaș. 

Două proiecte majore finanțate cu fonduri europene din PNRR au ajuns în etapa de clarificări, astfel că în cel mai scurt timp procedura de licitație va fi finalizată și vor fi desemnate firmele câștigătoare.

Este vorba de proiectele:

  • – Eficientizare energetică clădire școala Surduc Corp A
  • – Eficientizare energetică Cămin Cultural Cristolțel

Primăria Surduc în parteneriat cu Compania de Apă Zalău execută lucrări de introducere a rețelei de apă potabilă pe o lungime de 2 kilometri în localitățile Surduc, Tihău și Cristolțel, pe străzi unde nu exista rețea de apă. În Tihău se introduce rețeaua de apă pe străzile Piroșa, Molu, Sub Pădure și DN1G, în Surduc pe strada Cimitir și în Cristolțel pe străzile Cimitir, Fântâna Satului, La Vale și Telep.

„Dragi cetățeni, vreau să fiți convinși de faptul că atâta timp cât voi ocupa funcția de primar, până pe 27 septembrie, toate proiectele și investițiile vor merge înainte, voi continua să lupt pentru modernizarea comunei și voi rămâne în slujba cetățenilor până în ultima zi de mandat”, a transmis primarul Alin Băbănaș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *