Primarul Dan Ghiurco a semnat contractul de 3 milioane de euro pentru dotarea Ambulatoriului de specialitate

Primarul Orașului Jibou, Dan Ghiurco, a semnat astăzi contractul de finanțare în valoare totală de 15.506.272,08 lei pentru DOTAREA Ambulatoriului de specialitate integrat al Spitalului Orășenesc Jibou „Dr. Traian Herța”, derulat prin Planul Național de Redresarea și Reziliență.

„Am așteptat cu mare interes un proiect de o asemenea anvergură, pentru a putea facilita actul medical derulat în Ambulatoriul de specialitate, prin dotarea acestuia cu #echipamente și aparatură #medicală modernă. Prin intermediul acestei #investiții venim în întâmpinarea pacienților și cadrelor medicale, în scopul realizării unui act medical de calitate”, transmite primarul Orașului Jibou, ing. Dan Ghiurco. 

Primarul Dan Ghiurco a semnat în 2023 contracte de 630 miliarde lei vechi

Este dovada clară a administrați publice locale de devotament și dragoste față de jibouani. Echipa formată din primarul Dan Ghiurco și viceprimarul Vlad Pașcalău au reușit în prima parte a anului 2023 să semneze contracte de finanțare în valoare de peste 13 milioane de euro (63,8 milioane lei, echivalent a 638 miliarde lei vechi).

– 18 blocuri de locuințe vor fi reabiliate valoare de 28.798.636 lei

– dotarea Ambulatoriului de specialitate valoare 15.506.272,08 lei

– construirea unei clădiri cu 38 de apartamente pentru specialiști, valoare 19.564.907 lei

Cine este Dan Ghiurco? 

Inginerul Dan Ghiurco este unul dintre cei mai performanți oameni din administrația publică din județul Sălaj. NU o spunem noi, este dovedit prin fapte. Dan Ghiurco a venit la Primăria Jibou în anul 2016, după ce PSD tocmai își pierduse liderul local. Dan Ghiurco a reușit să adune în preajma lui o echipă de profesioniști și a reușit să câștige alegerile locale.

Timp de 4 ani a muncit pe brânci, a implementat proiecte cu impact major care au schimbat radical imaginea orașului. De la un oraș izolat și gri, astăzi Jiboul se situază pe locul 2 după municipiul Zalău la confortul oferit cetpățenilor. Infrastructura rutieră este bine pusă la punct, iluminatul public a fost modernizat pe LED, instituțiile de învățământ sunt moderne și reabilitate, se lucrează la un bazin de înot, sala de sport este aproape gata, parcurile sunt amenajate, există un teren de tenis de câmp, pistă de alergare, baza sportivă este îngrijită.

În anul 2020, din nou Dan Ghiurco a fost revelația alegerilor locale. Și spunem asta pentru că a reformat întreg PSD Jibou, promovând tinerii. Lista pentru Consiliul Local Jibou a avut cei mai tineri candidați din județ, tineri cu studii superioare și apreciați în comunitate.

Rezultatul alegerilor locale din 2020 i-au dat ocazia primarului Dan Ghiurco să numească viceprimarul tot din rândul PSD. Vlad Pașcalău a primit încrederea lui Dan Ghiurco, iar după ce a convins colegii din Consiliul Local tânărul a preluat funcția de viceprimar.

Iar dovada faptului că Dan Ghiurco a făcut corect că a promovat un tânăr într-o funcția așa importantă, Vlad Pașcalău a luptat și a câștigat funcția de președinte al TSD Sălaj, deși a dus o luptă nedreaptă și împotriva a mulți alți lideri județeni care nu l-au vrut.

Rețeta succesului de la Jibou este simplă și poate fi aplicată de fiecare administrație locală. Cinstea, onoarea și meritocrația să primeze în ocuparea funcțiilor publice.

Dan Ghiurco a promovat cei mai valoroși tineri, le-a oferit șansa de se afirma, iar astăzi poate fi mândru. Jiboul are cei mai tineri politicieni din județul Sălaj, tineri implicați și dedicați comunității pe care o servesc.

După ani de muncă asiduă, atât în administrație, cât la nivel politic, Dan Ghiurco a primit recunoașterea cuvenită în PSD Sălaj și a fost ales în funcția de secretar general al partidului, a doua funcție ca importanță după cea de președinte ocupată de primarul Ionel Ciunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *