Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după decesul tinerei mame în spital

O tânără de 26 de ani din Zalău, originară din Comuna Românași, s-a prezentat la spital, marți, 10 ianuarie, pentru a da naștere unui prunc. Tânăra a venit la unitatea medicală cu un set de analize care ar fi indicat că nu are probleme de sănătate. Medicii au urcat-o pe masa de operație și a născut un copil prin procedura de cezariană.

Însă, după doar câteva ore de la naștere, Duma Andreea Roxana a decedat. Imediat cazul a intrat în atenția polițștilor criminaliști și a procurorilor de la Zalău, care au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Zalău sunt rezervați în a comunica pe acest subiect, deoarece se așteaptă rezultatele autopsiei, moment în care se va afla cu exactitate cauzele morții.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, la data de 11 ianuarie organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Zalău – Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la c privire la faptul că în data de 10.01.2023 Duma Andreea Roxana a decedat în cadrul Ședinței de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Internarea pe Secția de Terapie Intensivă s-a făcut în urma unor complicații la operația de cezariană.

În urma sesizării s-a format dosarul penal nr 58/P/2023.

La data de 11 ianuarie a.c a fost începută urmărirea penală „in rem” (cu privire la faptă) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

„Menționăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng  în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție”, transmite prim-procurorul PJ Zalău, Andrei Crișan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *