Procurorii DNA Cluj fac cercetări într-un dosar în care este vizată conducerea IPJ Sălaj

În urma dezvăluirilor privind nepunerea în aplicare a unei sentințe judecătorești de către șeful IPJ Sălaj pentru care inclusiv ministrul de Interne Lucian Bode a trimis Corpul de control la IPJ Sălaj pentru a verificare situația, procurorii DNA Cluj au intrat pe fir, fac cercetări și au solicitat mai multe documente.


Este vorba de un grup de 49 de polițiști din cadrul I.P.J. Sălaj care în 11 ianuarie 2019 au depus o acțiune la Tribunalul Sălaj în Contencios administrativ prin care au solicitat „stabilirea salariului de funcție, calcularea salariului de funcție în funcție de 1450 lei (salar minim brut pe țară) și calcularea şi plata diferenţelor de drepturi salariale începând cu data de 01.02.2017, dar și recalcularea salariului lunar începând cu aceiași dată”.

La data de 9 septembrie 2020, magistrații Curții de Apel Cluj au decis definitiv și au admis recursul celor 49 de polițiști din cadrul IPJ Sălaj, obligând Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj să le ofere drepturile salariale solicitate. Într-un cât șeful IPJ Sălaj, comisar șef Stupar Marius nu a pus în executare decizia Curții de Apel Cluj, polițiștii s-au adresat din nou instanței de jucată solicitând punerea în executare a sentinței și au câștigat din nou. Astfel că atât șeful IPJ, Stupar, cât și instituția, au fost obligați să plătească amenzi, respectiv despăgubiri polițiștilor.


Mai mult în ultima zi de control, la sediul IPJ Sălaj și-a făcut prezența secretarul de stat Bogdan Despescu – responsabil de activitatea Poliției Române, implicit și a IPJ Sălaj.

După zilele în care s-a derlat controlul, șeful IPJ Sălaj, împuternicit Stupar Marius și-a luat câteva zile libere, probabil epuizat de stresul adunat.

La câteva zile după ce Corpul de control al MAI a plecat de la Zalău, surse din cadrul IPJ Sălaj spun că DNA Cluj a intrat pe fir și a solicitat mai multe documente pentru a clarificat situația generată prin nepunerea în aplicare a unei sentințe judecătorești definitive.

Am solicitat un punct de vedere din partea conducerii IPJ Sălaj cu privire la aceste informații. Șeful interimar Stupar Marius ne-a transmis prin purtătorul de cuvânt că nu poate confirma această informație și ne-a îndemnat să ne adresăm cu o solicitare către DNA Cluj. 

Șeful IPJ Sălaj, Stupar Marius, este obligat de Curtea de Apel Cluj la plata unei amenzi către bugetul de stat în cuantum de 460 lei pe zi, începând cu data de 12.10.2020, ceea ce reprezintă 96.600 lei până în prezent.

Despăgubirile datorate de IPJ Sălaj către cei 7 polițiști sunt de 100 de lei / zi / polițist, ceea ce reprezintă suma totală de 147.000 lei – sumă care reprezintă prejudiciu față de IPJ Sălaj și care trebuie achitată din bugetul instituției.

One thought on “Procurorii DNA Cluj fac cercetări într-un dosar în care este vizată conducerea IPJ Sălaj

 1. Știi melodia cu Lasă ne..
  Lasă ne…
  Lasă ne..
  Polițiști mai ales cei de la politia municiulpiui Zalău nu merita nici măcar un sfânt. Noaptea în timpul serviciului impreu. Na cu jandarmii merg la panarame pe care mai apoi le avantajează în favoarea lor.
  Apoi dorm in timpul programului. Doar câțiva dintre ei sunt competenți vreo 2 – 3 care sa și merie salariul.
  Dac ii deranjezi în pauza de masa te amendează ex Ura Cristian a doua oara cu dosar penal. Apoi xred ca Gaga îl cheamă cade pe scările politiei de îi sare și mapă pe scar . Din nou ma amendează și el. Toți incompetenții s au adunat la politia municipiului Zalău vai mama lor. Apoi au dispărut 10000 de lei la mama meala CEC A făcut plângere penala A TRECUT UN AN NICI UN RĂSPUNS REZULTAT
  AR TREBUI SA LE FIE RUȘINE PT UNIFORMA PE CARE O POARTA TOȚI INCOMPENTENTI ȘI CORUPȚI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *