REPORTAJ: Primarul Vasile Lazăr continuă cu succes dezvoltarea comunei Măeriște

Comuna Măeriște este condusă de liberalul Lazăr Vasile aflat la al cincilea mandat de primar. Lazăr Vasile este un primar important și apreciat între colegi, reușind să lege relații de prietenie cu liderii importanți de la vârful politicii, fie că vorbim de președintele României sau diverși miniștrii. Lazăr Vasile a câștigat alegerile locale din septembrie 2020 cu un scor electoral de 61%.

Viceprimarul comunei Măeriște ales din rândul consilierilor localei este tânărul inginer Gal Paul Ionuț, aflat la primul mandat.


Unitățile de învățământ dotate cu fonduri europene

Primarul Vasile Lazăr a semnat contractul de finantare pentru proiectul ,,DOTARE CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE SI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITATILOR DE INVATAMANT PREUNIVERSITAR DIN COMUNA MAERISTE, JUD. SALAJ” in valoare de 847.228,54 RON, finantare obtinuta in cadrul PNRR, Pilonul VI, Componenta C15 Educatie.


Comuna Măeriște are cămine culturale moderne în toate localitățile

Primarul Vasile Lazăr a finalizat lucrările de reabilitarea la Căminul Cultural din Criștelec, unde a fost amenajat și un parc de joacă.

„După lucrările din acest an la caminele culturale din Doh si Uileac, o noua fata si la căminul din Cristelec ! Am refăcut finisajele exterioare, am schimbat geamurile si copertina, am reabilitat grupurile sanitare ! Fac un apel din suflet la copii si tinerii noștri dragi sa fie cuminti si civilizati, sa aibă grija de locul de joaca, terenul sintetic și cămin !”, spune primarul Vasile Lazăr.


Se lucrează la noua capelă din Giurtelec

Primăria Măeriște a demarat lucrările la o nouă capelă. Este vorba de capelă nouă din localitatea Giurtelec, unde la data de 11 octombrie au început lucrările de săpătură la fundație, în prezența primarului Vasile Lazăr și a preotului Furdui Ionuț.


Lemne de foc și ajutor de încălzire pentru persoanele aflate în nevoie

Primăria Măeriște este implicată și ajută persoanele vulnerabile din comunitate, astfel că anul acesta circa 1.000 mc de lemn au fost extrași din pădurea comunală și împărțite celor care au avut probleme cu aprovizionarea lemnelor de foc.
Totodată, primarul Vasile Lazăr a făcut un apel către cetățeni să depună cereri pentru ajutorul de incalzire, care se acordă conform legislației în vigoare.

Concurs de ciclism pentru tânăra generație

La mijlocul lunii octombrie în cadrul proiectului PNRAS care s-a desfășurat în școala din Măeriște, a fost organizat un concurs de ciclism la care au participat elevii de gimnaziu , preoții din comună, primarul și viceprimarul comunei Maeriste.
Pe parcursul desfășurării activității, concurenții au fost protejati și de agenții din cadrul Politiei Române care au coordonat traficul pe sectorul de drum unde s-a desfășurat concursul.
Activitatea s-a încheiat cu festivitatea de premiere a celor care au terminat pe locurile fruntașe, dar și ceilalți participanți primind diploma de participare. Toți copiii au primit pizza și suc.

“Le sunt profund recunoscător locuitorilor comunei Măeriște pentru sprijinul și încrederea de până acum! Am realizat împreună lucruri frumoase în toate satele comunei și îmi doresc ca acest parteneriat onest să-l continuăm și în perioada următoare! Vreau să-i asigur pe cetățeni că întreg personalul din Primărie lucrează în interesul locuitorilor comunei și vom fi atenți la fiecare oportunitate de finanțare, astfel încât să reușim să atragem cât mai mulți bani pentru noi proiecte de investiții. Facem totul pentru a oferi semenilor noștri condiții de trai mai bun, servicii publice de calitate, așa cum este normal să fie într-o societate modernă. Continuăm împreună dezvoltarea comunei Măeriște!
Având în vedere că am intrat în Postul Crăciunului, urez tuturor cetățenilor post binecuvântat, multă sănătate și să fim mai buni”, declară Vasile Lazăr, primarul comunei Măeriște.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *