Sălajul mai are doi veterani de război, supraviețuitori ai Celui de-al Doilea Război Mondial

Sublocotenentul în retragere Alexandru Balog – 97 de ani şi colonelul în retragere Marin Cranta – 98 de ani – ei sunt veteranii de război ai Sălajului, supravieţuitori ai Celui de-al Doilea Război Mondial, omagiaţi astăzi, alături de văduvele de război şi văduvelor de veterani de război, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.
În fiecare an, pe 29 aprilie, România celebrează Ziua Veteranilor de Război, o zi dedicată omagiului și recunoștinței pentru sacrificiul și curajul celor ce au pus jurământul de credință mai presus de propria viață și au luptat cu bravură pentru apărarea independenței, suveranității și integrității teritoriale a României.
“Sacrificiile dumneavoastră pe câmpul de luptă au contribuit decisiv la făurirea destinului neamului nostru și la construirea României de astăzi, membră a NATO și a Uniunii Europene. Devotamentul dumneavoastră pentru țară și valorile fundamentale ale democrației ne inspiră și ne motivează să fim cetățeni responsabili și implicați în apărarea păcii și prosperității. Curajul și patriotismul dumneavoastră sunt o sursă permanentă de mândrie pentru națiunea noastră și o lecție prețioasă pentru generațiile viitoare.
Tuturor veteranilor, văduvelor de război şi văduvelor de veterani de război vă doresc sănătate şi cât mai multe clipe fericite alături de cei dragi. La mulţi ani, veteranilor sălăjeni!” – Dari Toma, prefectul judeţului Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *