Secretar de stat Anna Bogya UDMR: „Vrem un climat mai sigur și mai sănătos în școlile din România”

Vicepremierul României, Kelemen Hunor a organizat prima întrunire a grupului de lucru interministerial responsabil să creeze un climat mai sigur și mai sănătos în școlile din România.

La eveniment a participat și zălăuanca Anna Bogya – un tânăr politician, devenit o voce purternică în rândul membrilor UDMR Sălaj prin implicare, iar în prezent ocupă funcția de secretar de stat  în cabinetul vicepremierului Hunor.

„Astăzi (nr. – 30 martie) am avut prima întrunire a grupului de lucru interministerial responsabil să creeze un climat mai sigur și mai sănătos în școlile din România. Obiectivul nostru este ca până în luna septembrie să avem pregătită o strategie de investiții pe mai mulți ani, prin care să asigurăm protecția instituțiilor de învățământ împotriva incendiilor și seismelor, să garantăm siguranța sanitară în școli. De asemenea este foarte important – și vom avea în vedere acest aspect atunci când vom elabora strategia -, să simplificăm procedurile de acordare a avizelor, deoarece complexitatea acestora a fost una din cauzele principale pentru care foarte multe școli au evitat să se angajeze la lucrări de renovare a școlilor. Avem mult de recuperat, dar sunt sigur că în următorii ani vom reuși să creem condiții elementare de siguranță în fiecare școală!”, a transmis Anna Bogya – secretar de stat al vicepremierului Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.