Șeful DNA, procurorul Crin Bologa, a discutat cu experții Comisiei Europene despre MCV privind statul de drept

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Crin Bologa s-a întâlnit luni, 25 ianuarie 2021, cu echipa de experți a Comisiei Europene, în cadrul unei discuții bilaterale prin videoconferință în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) și al noului Mecanism european privind statul de drept. La întâlnirea virtuală au participat și alte persoane din conducerea DNA.

Discuțiile s-au referit la îndeplinirea obiectivului de referință nr. 3 din MCV și anume continuarea luptei anticorupție la nivel înalt.

Procurorul șef, sălăjeanul Crin Bologa, a prezentat rezultatele DNA care dovedesc că, în pofida unor obstacole de nivel legislativ, obiectivul de referință nr 3 din MCV a fost atins. Totuși, pentru eficientizarea activității DNA, s-a subliniat importanța reparării legilor justiției și păstrarea independenței funcționale și financiare a instituției, în contextul schimbărilor legislative care vor urma.

De asemenea, DNA și-a asumat efectuarea de anchete profesioniste, cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale, dar și cu îndeplinirea exigențelor de transparență în ceea ce privește comunicarea publică în limitele legale permise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *