Senatorul USR, Cosmin Viașu, a votat pentru salarii egale între femei și bărbați

Senatul a decis ieri, 7 iunie, să elimine inechitățile salariale dintre bărbați și femei, la propunerea de directivă a Parlamentului European și a Consiliului de consolidare a aplicării principiului egalității de remunerare pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare între bărbați și femei, prin transparență salarială și mecanisme de asigurare a respectării legii.
Vor fi stabilite niște criterii de clasificare a muncii, cum ar fi aptitudini, educație, responsabilități, performanță în muncă. De asemenea va exista o transparență salarială astfel ca femeile să poată vedea dacă sunt victime ale acestui tip de discriminare.
„În momentul de față, în UE diferența de salarizare pe criterii de gen este în medie de 14 % deși egalitatea de remunerare este unul din drepturile fundamentale ale UE. Noi îl vom respecta, vom elimina prejudecățile de gen și discriminarea pe criterii de sex.
Să nu uităm că femeile sunt soțiile, mamele sau fiicele noastre și merită o recunoaștere a meritelor și a muncii lor”, a transmis senatorul USR Sălaj, Cosmin Viașu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.