Spitalul din Jibou campioană la vaccinare. Vezi rata de vaccinare a angajaților în cele trei mari spitale din Sălaj

Într-un județ ca Sălajul în care rata de vaccinare în rândul populației este puțin peste 35%, iar în rândul angajaților din sistemul de învățământ depășește 64%, am cerut informații de la cele trei mari unități spitalicești din județ pentru a vedea care este situația privind vaccinarea în rânul angajaților.

Personalul din cadrul spitalului din Jibou conduce detașat în privința vaccinării, având rată de 96% a întregului personal care lucrează în spital. Pe locul doi se clasează spitalul județean din Zalău cu o rată de vaccinare de 80%, iar pe locul 3 spitalul din Șimleu cu o rată de 69% din întreg personalul din unitate.

„În primul rând am conștientizat personalul cu privire la consecințele COVID-19. Am făcut campanie de informare pe fiecare secție și departament, am înmânat personalului câte un exemplar din prospectul vaccinului. La această campanie de informare rolul cel mai important l-au avut medicii și asistenții șefi, care au oferit informații fiecărui angajat care a dorit informații suplimentare. Cu siguranță faptul că suntem o echipă unită a dus la un procent de vaccinare NORMAL pentru această perioadă. Mulțumesc pe această cale întregului personal medical care dă dovadă de mobilizare exemplară. Să nu uităm nici de cei care ne sunt alături în aceste momente grele Primăria Orașului Jibou și Consiliul Local Jibou. Nu în ultimul rând doresc să mulțumesc conducerii Primăriei Jibou și domnului primar Dan Ghiurco, fiind alături de noi în toate momentele prin implicarea activă în toate proiectele noastre”, a declarat pentru Ziarul Monitorul de Sălaj, managerul spitalului din Jibou, Micle Corina.

Situația privind vaccinarea în Spitalul Orășenesc Jibou Dr. Traian Herța este următoarea:

  • 1. Rata de vaccinare întreg personalul: 96%
  • 2. Rata de vaccinare medici: 94%.

De menționat faptul că Spitalul Orășenesc Jibou se află în subordinea Consiliului Local Jibou și a Primăriei Jibou, instituție care a beneficiat de investiții importante cu bani de la bugetul local prin implicarea primarului Dan Ghiurco.

Situația cu privire la vaccinarea personalului medical în Spitalul Județean de Urgență Zalău:

  1. 80% Rata de vaccinare a întreg personalului medical din SJUZ.
  2. Rata de vaccinare pe categorii de personal este următoarea:
  • 93% Medici
  • 74% Asistenti medicali
  • 87% Personal auxiliar (infirmiere, ingrijitoare de curatenie, brancardieri)
  • 72% alt personal medical cu studii superioare (farmacist, psiholog, biolog, etc.)

Situația privind vaccinarea în Spitalul Orășenesc „Prof. Ioan Pușcaș” Șimleu Silvaniei este următoarea:

1.Rata de vaccinare pe total spital – 69%.
2. Rata de vaccinare total personal medical – 73 %.
3. Rata de vaccinare medici – 84 %.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *