Spitalul Județean Zalău își recunoaște vina – nu are linie de gardă în specialitatea ortopedie-traumatologie pediatrică

Am semnalat conducerii Spitalului Județean de Urgență Zalău un caz uluitor, cum o familie cu o fetiță minoră de trei ani nu au primit serviciile medicale la spitalul din Zalău și au fost nevoiți să se deplaseze la un spital din Cluj pentru ca fetița lor să beneficieze de asistență medicală.

O fetiță de trei ani care și-a fracturat un deget și avea o rană deschisă, s-a prezentat săptămâna trecută la UPU Zalău pentru a primii îngrijiri medicale. Uimirea a fost că minorei i sa pus un pansament pe rană și a fost îndrumată să revină la Policlinică, astfel că a fost nevoită să suporte durerile infernale provocate de fractură.

Părinții nu au mai stat pe gânduri și au dus fetița la Urgențe în Cluj, unde o echipă de medici profesioniști au tratat copilul cu profesionalism și i-a fost pus degetul fracturat în ghips.

După ce am făcut cunoscut acest caz al unei fetițe de doar 3 ani care aflată în suferință nu a primit îngrijiri medicale în Sălaj, fiind nevoită să meargă la Cluj pentru servicii medicale de specialitate, mai mulți părinți din județ au prins curaj și ne-au prezentat cazuri similare despre cum au fost umiliți și trimiși la Cluj pentru a-și rezolva problema medicală, cazuri pe care le vom face publice în zilele următoare.

Spitalul Județean de Urgență Zalău este condus de managerul Albert Rodica, fiind numită în funcție de conducerea Consiliului Județean Sălaj. Rodica Albert este soția primarului traseist din comuna Fildu de Jos, Nicolae Albert, actual primar PNL, fost primar PSD.


Conducerea spitalului nu are soluții pentru a evita pe viitor astfel de situații

Iată răspunsul primit de la spital și semnat de directorul medical, dr. Iliescu Alexandru: 

„Având în vedere adresa dvs. înregistrată cu nr. din data de 18.07.2022 vă aducem la cunoștință faptul că sesizarea dumneavoastră a fost supusă unei analize interne și vă comunicăm următoarele: 

Pacienta minoră la care se face referire a ajuns în cadrul UPU după ora 14, fiind consultată de către medicul urgentist și deopotrivă de către medicul specialist, în specialitatea ortopedie-traumatologie adulți. Pacienta a părăsit Unitatea de Primiri Urgențe cu tratament și recomandări, iar medicul în specialitatea ortopedie-traumatologie adulți a recomandat consultul unui medic în în specialitatea ortopedie-traumatologie pediatrică, în ambulatoriul de specialitate, deoarece Spitalul Județean de Urgență Zalău nu are aprobată o linie de gardă în  specialitatea ortopedie-traumatologie pediatrică. 

Pacienta minoră a părăsit astfel unitatea sanitară cu evaluare medicală, cu recomandări și tratament medical”, semnează directorul medical, Dr. Iliescu Alexandru. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *