Stadiul lucrărilor la proiectul Pietonizării străzii Unirii

În prezent, în municipiul Zalău se află în derulare o serie de proiecte de dezvoltare extrem de importante, menite să transforme reședința de județ, într-un oraș european, modern și cu standarde de viață ridicate.

Fiecare investiție finalizată, fiecare proiect aflat în execuție înseamnă, de fapt, modernizarea orașului în care trăim. Zalăul este un oraș de viitor, Zalăul se transformă zilnic într-un oraș cu adevărat european.

Unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare este Pietonizarea Străzii Unirii. Lucrările la acest obiectiv de investiții avansează zilnic, în prezent, constructorul realizează lucrări la canalizarea pluvială.

Pe strada Unirii se lucrează la canalizării pluviale care este realizată în proporție de 90%, la instalațiile electrice (90%) și la turnarea stratului de balast în fundație (85 %). De asemenea, armarea stratului de beton a ajuns la 80%.

Lucările (săpături, canalizare pluvială, turnarea stratului de balast în fundație, armarea stratului de beton a ajuns) în zona Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu” Zalău și în Curtea Colegiului Național ”Silvania”, au fost finalizate.

În Piata Iuliu Maniu – Platoul Wesselenyi au fost finalizate săpăturile, canalizarea pluvială, iar în prezent se lucrează la turnarea stratului de balast în fundație (80 %) și armarea stratului de beton (60%).

Valoare totală a lucrărilor este de 17.512.023,76 lei fără TVA, respectiv 20.839.308,27 lei cu TVA, banii provenind din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *