Tratamente complete pentru culturi sănătoase de varză, găsești doar la ZOOFARM

Oscilatiile climatice din ultimele zile au favorizat aparitia si dezvoltarea daunatorilor care pot cauza pierderi importante la cultura de varza. Pentru combatere acolo unde se semnaleaza prezenta musculotei albe a verzei, puricelui verzei, paduchelui cenusiu si a plosnitei rosii a verzei recomandam sa se efectueze un tratament folosind unul din urmatoarele insecticide:

1. Mospilan 20 SG- 0,025%
2. Karate zeon- 0,015%
3. Laser 240 SC- 0,03%
4. Faster 10 CE- 0,03%

Tot in cultura verzei pentru prevenirea atacului de boli, respectiv patarea alba, alternarioza, mana, fainarea, putregaiul, albumeala, recomandam ca in solutie cu insecticid sa se adauge unul din fungicidele urmatoare:

1. Ortivatop- 1,0 litri/hectar
2. Amistar- 0,75 litri/hectar
3. Luna experience- 0,9 litri/hectar + Dithane M45- 0,2%

Pentru o mai buna aderenta a produselor pe frunzele plantelor se recomanda adaugarea in solitia de stropit a unui adeziv Silwet sau Siltim. Tratamentul se va repeta la intervat de 7-10 zile in functie de remanenta produsului folosit si de conditiile climatice.

Pentru combaterea melcilor prezenti in aceasta perioada in culturi recomandam sa se aplice prin imprastiere la suprafata solului , pe randul de plante, fara sa se incorporeze in sol produsul AGROSAN B in doza de 15 kg/hectar acesta gasindu-se in magazinele noastre in ambalaje de 250 grame si 500 grame. La administrarea acestui produs trebuie avut in vedere ca granulele nu trebuie sa ajunga intre frunzele capatânilor de varza sau al inflorescentei in formare.

De asemenea la aplicarea oricarui tratament fitosanitar trebuiesc luate toate masurile necesare protectiei familiilor de albine, a mediului inconjurator, a animalelor si nu in ultimul rand al personalului care aplica aceste tratamente. Totodata este indicat ca la folosirea produselor de protectie a plantelor sa se citeasca si sa se respecte instrucutiunile si informatiile inscrise pe eticheta care le insoteste.

Produsele mentionate mai sus si alte informatii utile puteti gasi la fitofarmaciile ZOOFARM.
Culturi bogate și sănătoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *