Tribunalul Sălaj a respins acțiunea Elenei Udrea împotriva Liei Stanca

Tribunalul Sălaj i-a respins Elenei Udrea acțiunea în răspundere contractuală îndreptată împotriva Veronicăi Elena Stanca, mai cunoscută ca Lia Stanca, fosta sa asociată din Băi Boghiș SRL. Sentința nu este însă definitivă, potrivit Capital.ro

Elena Udrea a chemat-o în judecată și pe fiica Liei Stanca, Nadine Magda, dar instanța a decis că aceasta nu are nicio legătură cu procesul.

Tribunalul Sălaj a respins acțiunea Elenei Udrea

Aceasta este soluția, pe scurt:

”Admite excepția lipsei calității procesuale pasive a pârâtei S. N-M.

Respinge acțiunea formulata de reclamanta U. E. G. în contradictoriu cu pârâta S. N.-M. ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă.

Respinge excepțiile inadmisibilității si prematurității, invocate de pârâta S. V. E. prin întâmpinare.

Admite excepția prescripției dreptului material la acțiune, invocată de pârâta S. V. E. prin întâmpinare și, în consecință respinge acțiunea formulată de reclamanta U. E. G. în contradictoriu cu pârâta S. V. E. ca fiind prescrisă.

Ia act de manifestarea de voință a pârâtelor de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.

Cu drept de apel la Curtea de Apel Cluj în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Sălaj.

Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților, prin intermediul grefei instanței, azi, 7.03.2023”, transmite clujust.ro.

Elena Udrea și Lia Stanca, foste partenere de afaceri, duc lupte grele în instanță

Pe vremea când Elena Udrea era ministrul Turismului, stațiunea Băi Boghiș a beneficiat de sprijin guvernamental. Localitatea a primit fonduri de dezvoltare, direcționate cu prioritate, intrând în faliment în anul 2022, prin decizia Curții de Apel Cluj.

Elena Udrea a intrat în afacerea SC Băi Boghiș SRL în anul 2013, după ce nu a mai fost ministru, prin achiziționarea a jumătate din capitalul social. La vremea respectivă, stațiunea cu același nume s-a lansat cu mult fast. Acest lucru promitea o afacere prosperă, pe care aceasta o conducea alături de Lia Stanca, fosta soție a generalului de securitate Viorel Stanca, decedat în 2021.

În prezent, cele două foste partenere de afaceri se luptă în instanță. Elena Udrea ar avea de recuperat de la Băile Boghiș investiția de aproape 1,6 milioane de lei, relatează jurnalul.ro.

Pe de altă parte, Lia Stanca a fost trimisă în judecată de către procurori pentru infracțiuni de evaziune fiscală, iar în ianuarie 2023 a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. Dosarul este în apel la Curtea de Apel Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *