VIDEO| Primarul Jiboului a felicitat public un tânăr din comunitate pentru spiritul civic demonstrat

Săptămâna aceasta, primarul Jiboului, Dan Ghiurco a fost invitat să participe la un program religios la biserica penticostală din oraș. Pastorul bisericii i-a dat cuvânt, iar cu această ocazie, primarul Dan Ghiurco a ținut să amintească fapta bună făcută de tânărul Lăcătuș Darius, care a găsit un portmoneu plin cu bani și l-a predat Poliției.

Edilul l-a felicitat public pe Darius și l-a arătat drept exemplu de urmat pentru fiecare jibouan.
„Am fost impresionat azi de caracterul și de onestitatea de care a dat dovadă concetățeanul nostru Ludovic Darius Lăcătuș. Este un tânăr care muncește, căruia nu i-a fost niciodată ușor. S-a confruntat în viață cu greutăți, cu atât mai mult cu cât are probleme de auz și vorbire. A făcut astăzi un gest de o moralitate exemplară. El este omul zilei în Jibou și merită aprecierea tuturor.
Ludovic a găsit dimineață un portmoneu cu foarte mulți bani. Nici măcar nu l-a deschis, deși era evident că portmoneul are un conținut consistent. S-a dus direct la Poliție să îl predea, pentru a se găsi persoana care a pierdut banii și pentru care aceștia erau foarte importanți.
Am ținut ca în această după amiază să îl onorez pe Ludovic pentru felul său de a fi. Am participat la reuniunea comunității de la biserica pe care o frecventează pentru a-i oferi un premiu în bani din resursele mele personale, să subliniez astfel aprecierea față de Ludovic. Să subliniez pentru comunitate că moralitatea trebuie să primească recunoaștere.
Ludovic comunică în viața de zi cu zi mult mai greu decât noi, din cauză că nu are auz și nu poate vorbi. Dar prin gestul său de azi ne-a comunicat tuturor ceva foarte important. Că este esențial să fim onești în comunitate. Oricât ne-ar fi de greu. Iar lui Ludovic îi este greu. Muncește mult și o ajută pe mama sa la serviciile de curățenie pe care le prestează. Dacă suntem onești, dacă suntem cinstiți unii cu alții, avem de câștigat ca societate civilizată, în care comunitatea răsplătește individul corect”, a transmis primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *