USR Sălaj: Majoritatea din Consiliul Județean crește tariful parcării de la Spitalul Județean și reduce timpul de gratuitate!

Consilierii județeni USR au solicitat prin amendamente reducerea taxelor pentru sălăjeni.
În ședința de Consiliu Județean, consilierii județeni ai USR au propus menținerea gratuității pentru 30 de minute la utilizarea parcării de la Spitalul Județean de Urgență Zalău, gratuitate ce a fost obținută anul trecut tot la propunerea USR.
Amendamentul a fost respinsfiind menținută propunerea Consiliului Județean care prevedea gratuitatea pentru doar 10 minute, timp insuficient din punctul nostru de vedere pentru aparținători și cei care au diferite activități scurte.
De asemenea, au propus ca tariful per zi din cursul acestui an să fie mai mic cu 15% față de plata per oră. Amendamentul însă a fost respinsde majoritatea PNL-UDMR din Consiliul Județean.
În ceea ce privește taxarea pentru vizitarea „Circuitului Castrelor Roamane din judetul Sălaj”, consilierii județeni USR au propus gratuitate pentru copii sub 7 ani și gratuitate pentru fotografiere amatori (turiști).
Aceste două amendamente au fost  aprobate. 
De asemenea, în ceea ce privește filmarea/fotografierea realizată de profesioniști (evenimente, documentare, etc.), Ardelean Cosmin-Vasile și Nicolae Olar au propus o taxare pentru 30 de minute și nu pe oră pentru a veni în sprijinul celor care doresc să desfășoare evenimente.
Amendamentul a fost resprins. 
USR își menține părerea că nu este un moment oportun pentru creșteri ținând cont de inflația cu care ne confruntăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *