Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, în Episcopia Sălajului

În perioada 2-4 decembrie 2022, la invitația Preasfințitului Părinte Petroniu și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, din Biserica Bulgariei, a făcut o vizită în Episcopia Sălajului.

Vineri, 2 decembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Naum, împreună cu Preasfințitul Părinte Petroniu, a vizitat Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” din Românași și paraclisul acestuia.

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, cei doi Ierarhi au vizitat mai multe lăcașuri de cult din Protopopiatul Șimleu Silvaniei, Înaltpreasfinția Sa fiind impresionat de frumusețea și căldura picturii bisericilor, precum și de noblețea sufletească a oamenilor, care l-au întâmpinat cu multă bucurie în lăcașurile de cult din Bobota, Halmășd, Valcău de Sus și Mănăstirea Bic.

Duminică, 4 decembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Naum, Mitropolit de Ruse, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și cu Preasfințitul Părinte Petroniu, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în biserica Parohiei „Sfântul Apostol Toma” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Zalău, cu prilejul hramului de iarnă. În după amiaza aceleiași zile, Înaltpreasfințitul Părinte Naum, împreună cu Chiriarhul locului, a vizitat biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Zalău, biserica „Pogorârea Sfântului Duh” și „Sfântul Ierarh Alexandru” din Zalău și Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău.

Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Naum în Episcopia Sălajului s-a încheiat duminică seara, 4 decembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *