Zălăuanii care nu au purtat mască la protestul de ieri, riscă să fie amendați de Jandarmeria Sălaj

Câteva zeci de persoane au participat ieri, 29 martie la un protest spontan în centrul Zalăului nemulțumiți de ultimele reguli adoptate de Guvern împotriva răspândirii COVID-19.

Tot protestul a fost supravegheat de Jandarmeria Sălaj, iar poliția a acordat sprijin pentru fluidizarea trafcului și asigurarea siguranței participanților.

Foarte mulți dintre protestatari au mediatizat protestul îm mediul online și au intrat live pe Facebook, iar imaginile au avut un impact considerabil. Însă un detaliu important a fost omis de cetățenii participanți la protest. Un număr important de protestatari nu au respectat măsurile de prevenire a pandemiei, respectiv nu au purtat mască de protecți sau chiar nu au păstrat distanțarea socială de 1,5 metri între participanți.

Jandarmeria Sălaj a comunicat că până la această dată nu a aplicat nicio sancțiune, dar analizează mai multe imagini de la protestul de ieri și dacă se impune va aplica sancțiunile cuvenite pentru nerespectarea măsurilor privind pandemia COVID-19.

„Luni, 29 martie a.c., I.J.J Sălaj a asigurat măsuri de ordine publică pe timpul unei manifestări de protest desfășurate în municipiul Zalău.
Activitatea s-a desfășurat în mod pașnic și civilizat, fără incidente de natură să tulbure ordinea publică.
Până în prezent nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale. În continuare, vom analiza imaginile operative, precum și imaginile apărute în spațiul public, iar în funcție de rezultat, vom lua măsurile legale care se impun.
Transmitem pe această cale un apel către cetățenii care aleg să participe la acțiuni de protest, să respecte regulile sanitare privind portul măstii de protecție și distanțarea fizică și să nu depășească orele limită prevăzute de legislația în vigoare privind circulația persoanelor în spațiul public”, a transmis IJJ Sălaj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.