ZIUA APEI – Compania de Apă Someș S.A. împlinește 15 ani de când a devenit operator regional

          În fiecare an, la data de 20 Iulie, Compania de Apă Someș S.A. sărbătoreşte Ziua Apei şi odată cu aceasta, alături de toţi ceilalţi români, pe Sfântul Proroc Ilie, patronul nostru spiritual.

La ceas aniversar, am dori să sărbătorim această ocazie deosebită pentru noi, alături de partenerii noştri – clienţi, autoritățile publice, acționari și firme colaboratoare  – o bună parte din populaţia judeţelor Cluj, Sălaj și Mureș.

La 1 Iulie s-au împlinit 15 ani de când în 2006 Compania de Apă SOMEȘ a devenit operator regional,  prin preluarea a încă șapte localități urbane – Dej, Gherla și Huedin din județul Cluj precum și Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei din județul Sălaj – și a altor numeroase localități rurale din județele Cluj și Sălaj,  numărul total de localități administrate de Companie ajungând la 287 – județele Cluj, Sălaj și Mureș.

Pentru calitatea vieții comunităților deservite și a utilizatorilor noștri am atras și derulat programe de investiții de extindere și modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă și de colectare-epurare a apelor uzate care azi depășesc 630 Milioane de Euro, astfel încât tot mai mulți cetățeni să beneficieze de aceste drepturi normale într-o societate civilizată – apa și canalizarea.

Contribuim la calitatea mediului prin producere de energie verde dintr-o microhidrocentrală instalată în aval de lacul Tarnița, din nămolul de epurare și din utilizarea panourilor solare, ne străduim permanent sa reducem pierderile de apă folosind în 2019 inclusiv tehnologia de detectare din satelit, am dorit să eficientizăm activitatea personalului noastru, iar anul trecut am finalizat implementarea managementului performanței resurselor umane.

Ne-am asumat politica de Responsabilitate socială și derulăm cu succes programul educațional pentru copii și tineri pe teme de mediu, care împreună cu Muzeul nostru al Apei, au fost recunoscute de UNESCO prin două Rezoluții.

Ne așteaptă alți ani plini de activitate. Până în 2023 vom implementa, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și al celorlalte autorități locale din zona deservită de Companie, un al cincilea  program major de investiții din Fondurile de Coeziune – cel mai mare de până acum – în valoare de peste 355 Milioane EURO, prin care vom continua efortul nostru de modernizare și de extindere a infrastructurii în noi localități, în realizarea obiectivului de aliniere a întregii arii deservite la prevederile Directivelor Europene ale apei și mediului.

Toate realizările cu care ne mândrim la ceas de bilanţ, au de fapt ca și beneficiar final real nu Compania, ci comunitățile pe care le deservim,  Clienții noștri.

La ceas de sărbătoare pentru noi, dorim să mulţumim tuturor şi fiecăruia dintre beneficiarii şi partenerii noştri sociali şi economici, că ne-au fost alături şi în perioada scursă de la ultima aniversare şi să le promitem că, în continuare, interesul superior al comunităţilor pe care le deservim va ghida scopul activităţii noastre.

Desigur, realizările cu care azi ne mândrim, nu ar fi fost posibile fără efortul constant şi dedicaţia celor care lucrează zi şi noapte, iarnă sau vară, pentru ca noi toţi să beneficiem de un serviciu de alimentare cu apă şi de canalizare-epurare de calitate. Ei, angajaţii Companiei, sunt adevăraţii sărbătoriţi azi.

La ceas de sărbătoare, Conducerea Companiei de Apă SOMEȘ urează tuturor celor care sărbătoresc Sfântul  Ilie, dar şi fiecărui client și angajat, tuturor clujenilor, sălăjenilor și mureșenilor, un călduros:

LA MULŢI ANI !

Conducerea Companiei de Apă Someș S.A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *