Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, marcată și la Spitalul Județean de Urgență Zalău

Azi, 17 septembrie, s-a derulat in cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău campania dedicata #Zilei_Mondiale_a _Sigurantei #Pacientului, tema de anul acesta fiind „Îngrijiri medicale sigure pentru #mame și #nou_născuți„.
„Îngrijiri medicale sigure pentru mame și nou născuți înseamnă grija pentru asistenta medicala de calitate si grija pentru nevoile mamei și copilului. De aceea spitalul nostru a dotat secția de Neonatologie cu aparatura de ultima generație, se actualizeaza și se respecta protocoalele terapeutice astfel încât îngrijirea sa fie de cea mai înaltă calitate.
S-au creat circuite separate astfel încât nașterea sa se poată desfășura în condiții de siguranță atât pentru mame Covid pozitive și cât și pt cele negative.
Totodată suntem primul spital și printre puținele spitale din tara care are grija de sănătatea emoțională a familiei și a elaborat un protocol de vizitare a mamei și nou născutului de către tata, desigur cu respectarea masurilor de siguranță sanitara impuse de condițiile pandemiei”, a transmis Dr. Baizat Melinda, medic șef Secția Neonatologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *