Condamnatul penal Eugen Bălănean candidează din nou la Primăria Jibou

Forța Dreptei filiala Jibou l-a aruncat în competiția electorală din 9 iunie pe penalul Eugen Bălănean, care la activ o condamnare definitivă din 2014 într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese.

Eugen Bălănean ar fi vrut inițial să candideze pe listele AUR, însă cei de la București i-au refuzat candidatura tocmai din cauza problemelor avute în justiție.

Fost primar al Jiboului, Eugen Bălănean, scos din viața politică și din viața publică pe ușa din spate, după ce a fost condamnat definitiv într-un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conflict de interese, cere din nou votul jibouanilor.

Mai amintim si faptul că procurorii l-au reținut pe Eugen Bălănean și l-au băgat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Sălaj, arestat la domiciliu și pus sub control judiciar, fiind judecat în alte două dosare penale.

Cu un tupeu inimaginabil, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Bălănean si-a depus candidatura pentru funcția de primar al orașului Jibou.

Cum poți sfinda o întreagă comunitate sau mai bine zis de unde atâta tupeu să mai ai curajul să ceri votul de încredere al cetățenilor, după ce ai fost dovedit infractor, condamnat definitiv, scos din politică pe ușa din spate, făcând de rușine un oraș întreg? Sunt întrebări la care probabil nici Bălănean nu are răspuns. Sau dacă le are le așteptăm să ni le transmită.

Eugen Bălănean a fost destituit din funcția de primar al orașului Jibou prin ordin emis de prefectul județului Sălaj, Ionel Ciunt.

Acuzat de procurori de comiterea mai multor infracțiuni, condamnat definitiv într-un dosar penal, condamnat în primă instanță la pedeapsa închisorii într-un alt dosar penal, Bălănean a fost achitat într-un final în apel și a scăpat basma curată în ultimele 2 dosare penale.

Acum, văzut scăpat din „ghiarele” justiției, dar pătat de prima condamnare, Eugen Bălănean cere votul jibouanilor pentru a reveni la Primăria Jibou.

Mai mult, pe lista pentru Consiliul Local propusă de Eugen Bălănean apar tot felul de oameni dubioși, fără experiență în administrație publică și fără notorietate în oraș.

Bălănean Eugen – din celulă, spre libertate

Reamintim că în ultimul dosar penal, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus pe 11 mai 2015 reţinerea pentru 24 de ore a lui Eugen Bălănean, fotul primar din Jibou. Bălănean a fost plasat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Apoi, Bălănean a fost ba arestat la domiciliu, ba sub măsura controlului judiciar. Pe 11 mai 2015 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Eugen Bălănean pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie, o infracţiune de conflict de interese şi o infracţiune de purtare abuzivă, în total cinci capete de acuzare. Până la data de 11 mai 2016, Bălănean a avut obligaţia de a nu părăsi limitele teritoriale ale României.

După ce ani de zile de cercetări și după ce a fost arestat și pus sub control judiciar, fostul primar al Jiboului, Eugen Bălănean, a fost achitat definitiv Curtea de Apel Cluj în ultimul proces penal. Deși inițial magistrații băimăreni l-au condamnat la peste 1 an de închiasore cu suspendare, Curtea de Apel Cluj a dat o sentință definitvă prin care încetează practic procesul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *