Încep lucrările de execuție pe mai multe șantiere în comuna Surduc

Unul dintre cele mai importante proiecte așteptate de cetățenii comunei Surduc, respectiv proiectul de asfaltare și modernizare a străzilor urmează să înceapă în data de 7 mai. 

Proiectul prevede asfaltarea unei lungimi totale de aproximativ 2,6 kilometri de străzi, amenajarea acceselor la gospodării și realizarea de șanțuri betonate, proiect în valoare de aproximativ 30 miliarde lei vechi.

În cadrul primei etape se vor asfalta următoarele străzi: sat Tihău – str. Pe Deal, str. Piroșa / sat Cristolțel – str. Fântâna Satului, str. Cimitirului, str. Bisericii / sat Solona – str. Cimitirului / sat Brâglez – str. Pe Lab

„Odată finalizată această etapă, intravilanul celor patru localități din comuna Surduc respectiv, Tihău, Cristolțel, Solona și Brâglez vor fi asfaltate aproape în totalitate”, declară primarul Comunei Surduc, Alin Băbănaș. 

Se modernizează curtea școlii și Monumentul Eroilor din Tihău

Primăria Surduc demarează săptămâna viitoare lucrările de „Modernizare teren aferent monumentului eroilor din localitatea Tihău”, proiect ce prevede executarea lucrărilor de împrejmuire monument, pavaj, iluminat ornamental.

O altă lucrare care începe în data de 7 mai, este „Lucrări de renovare aferent terenului Școlii Generale Tihău”. În cadrul proiectului se vor executa lucrări de pavare curte, sistem de drenaj al apelor pluviale, porți de acces din fier forjat.

Se extinde sistemul de supraveghere cu camere video

În cadrul ședinței Consiliului Local Surduc din data de 30 aprilie, la propunerea primarului Alin Băbănaș, a fost aprobată suma de 47.000 lei (470 milioane lei vechi), bani proveniți din redevența cuvenită de la operatorul de salubritate, sumă care va fi folosită pentru extinderea sistemului de supraveghere video.

În acest sens Primăria Surduc va achiziționa mai multe camere video care vor fi amplasate în zone critice unde se abandonează deșeuri menajere.

Scopul acestei investiții este de a identifica și trage la răspundere persoanele care abandonează deșeurile pe domeniul public. Totodată prin acest proiect Primăria Surduc trage un semnal de alarmă și roagă cetățenii să respecte mediu înconjurător.

Podul peste râul Almaș intră în licitație pentru executarea lucrărilor

Tot în cadrul ședinței din 30 aprilie s-a aprobat documentația tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construcție, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „Construire pod peste râul Almaș” în localitatea Tihău. Deci a fost aprobat proiectul tehnic.

Proiectul este finanțat din PNI Anghel Saligny, în valoare de 1 milion de euro (50 miliarde lei vechi) și prevede construirea unui pod rutier din beton, cu două sensuri, care va lega cetrul satului Tihău de drumul național DN1G.

Urmează demararea procedurii de licitație pentru identificarea constructorului care să înceapă execuția lucrărilor.

Primăria Surduc sprijină Biserica pentru construirea unei capele în loc. Solona

Un alt punct important aprobat în ședința C. L. Surduc din 30 aprilie este constituirea cu titlu gratuit a unui drept de superficie în suprafață de 600 mp aflat în domeniul privat al comunei Surduc, în intravilanul localității Solona, în favoarea Bisericii Ortodoxe Solona. Acest teren urmează să fie cedat săptămâna viitoare prin acte notariale de către Primăria Surduc prin primarul Alin Băbănaș către Parohia Ortodoxă Solona, cu scopul de a se construi o capelă mortuară.

Primăria Surduc prin implicarea primarului Alin Băbănaș a sprijinit de la bugetul local construirea de capele mortuare și în localitățile Surduc, Tihău, Cristolțel, Brâglez, dar și sprijinirea construirii unei biserici în Teștioara.


„Sunt preocupat ca fiecare proiect propus de mine, să îl duc la bun sfârșit. În acest sens, așa cum am promis, începând de săptămâna viitoare, vor demara mai multe lucrări importante pentru comunitatea noastră. 

Unul dintre proiectele mult așteptate de cetățeni este asfaltarea a 2,6 kilometri de străzi, amenajarea acceselor și betonarea șanțurilor.

Modernizarea infrastructurii rutiere din comună va rămâne o prioritate pentru mine ca primar, iar acest proiect completează lucrările de asfaltare deja finalizate în anii trecuți. 

Facem pași importanți și suntem aproape de a începe lucrările de construire a podului rutier peste râul Almaș, din Tihău. Urmează licitația, iar în cel mai scurt timp demarăm lucrările, astefel încât să mai rezolvăm o problemă care trebuia rezolvată de mulți ani.

Punem accent pe cultură și educație, astfel că am alocat sumele necesare pentru a înfrumuseța zona adiacentă monumentului eroilor și vom pune la punct curtea școlii din localitatea Tihău.

Totodată, așa cum bine știți, Primăria are un parteneriat solid cu Biserica, iar în calitate de primar voi sprijinii de la bugetul local construirea unei capele mortuare în localitatea Solona. 

Vă reamintesc că în cele două mandate de primar am sprijinit bisericile din comună cu sume de la bugetul local pentru construirea de capele mortuare în localitățile Surduc, Tihău, Cristolțel și Brâglez. Totodată, am sprijinit și construirea unei biserici noi în localitatea Teștioara, unde Primăria Surduc a contribuit substanțial.

Suntem în Săptămâna Mare și pe această cale vă urez sărbători binecuvântate, iar Domnul să binecuvânteze pe toți cetățenii comunei Surduc. Paște Fericit”, a transmis primarul Alin Băbănaș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *