Guvernul PNL-PSD-UDMR ar putea avea mai multe ministere, cel mult 20

PSD și PNL au discutat, în prima ședință de negocieri pentru formarea unui nou Guvern, despre posibilitatea creșterii numărului de ministere. Președintele PNL, Florin Cîţu spune că în viitorul cabinet ar putea fi cel mult 20 de portofolii, dar că nu au avut discuţii despre cine va da premierul sau cum se vor împărţi ministerele.

Este o discuţie pentru extinderea numărului de ministere. Maxim 20. În acest moment am discutat doar despre posibilitatea de a creşte numărul de ministere la 20”, a spus el.

O variantă este ca partidul care dă are premierul să aibă mai puţine ministere, a adăugat Cîțu. El mai spune că, probabil, UDMR va rămâne cu același număr de ministere.

Cîțu a mai spus că nu s-a discutat cine va ocupa funcțiile din viitorul Guvern.

Am discutat despre programul de guvernare şi calendarul acestuia”, a spus Cîţu.

Întrebat în legătură cu dorința PSD de a se renunța la cota unică în schimbul unui impozit progresiv, Cîțu a spus că nu a fost discutat acest lucru dar că, indiferent ce decizie va fi luată, taxele nu vor crește.

A fost o primă discuţie alături de PSD, UDMR şi minorităţi şi am discutat despre un calendar în care vom discuta despre programul de guvernare. Mâine vom începe cu punctele importante pe partea economică şi socială şi, după aceea, mergem mai departe”, a mai spus Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *