UDMR vrea să-şi păstreze cele trei ministere in noul guvern cu PSD si PNL

A doua intalnire importanta pentru formarea unui nou guvern a avut local azi in prezenta tuturor liderilor PNL PSD UDMR si minoritati.

UDMR vrea sa-si pastreze ministerele pe care le conduce in acest moment: Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Mediului, Ministerul Tineretului.

„Azi am început negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, care ar fi susținută și de grupul parlamentar al minorităților naționale.

Am pornit de la ideea că UDMR dorește să păstreze ministerele pe care le conduce acum – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv Ministerul Tineretului și Sportului, deoarece dincolo de cifre există și principiul politic și anume faptul că noi reprezentăm o comunitate națională.
Mâine continuăm negocierile despre programul de guvernare, pe capitole. Scopul este ca, la jumătatea săptămânii viitoare, să fie în fața Parlamentului programul de guvernare și lista miniștrilor.

Considerăm ca punct de pornire programul de anul trecut, asupra căruia am căzut deja de acord cu PNL. Dorim menținerea în programul de guvernare a temelor privind educația și drepturile minorităților naționale”, a transmis presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.