HAOS! Proteste masive în toată ţara împotriva noilor restricţii adoptate de Guvern

Mai multe proteste spontane au avut loc seara trecută în București, dar și multe alte mari orașe din țară. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirea față de noile măsuri restrictive impuse de Guvern la nivel național.


Mii de oameni au participat aseară, în Capitală, dar și în mai multe orașe ale țării, la proteste organizate împotriva noilor restricții de combatere a virusului. Printre protestatari, au fost și zeci de elevi nemulțumiți că nu pot merge la școală.

Sute de oameni s-au adunat într-un protest în fața prefecturii din Constanța. Oamenii sunt nemulțumiți că în weekend-uri sunt impuse noi restricții după ce rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori.

Mulți dintre protestatari, majoritatea tineri, nu purtau măști de protecție. Acțiunea de protest a avut loc sub supravegherea polițiștilor care au dat și zeci de amenzi.

Sute de tineri au protestat, duminică seară, pe străzile oraşului Brăila pentru a-şi exprima revolta faţă de noile restricţii impuse de autorităţi.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Brăila, tinerii s-au adunat la orele după-amiezii şi continuă să protesteze pe străzile oraşului. Ei scandează lozinci precum „Libertate”, „Demisia” sau „Brăila, trezeşte-te”.

Conform reprezentanţilor Jandarmeriei, în timpul protestelor s-au produs şi unele incidente, însă nu s-au aplicat amenzi până acum. Protestatarii au blocat o trecere de pietoni, însă până la urmă ei s-au conformat avertismentelor jandarmilor.

Potrivit presei locale, protestului de duminică seară i s-au alăturat şi mai mulţi parlamentari AUR.

Un protest similar a avut loc și la Timișoara, acolo unde manifestanții au cerut demisia șefului DSU, Raed Arafat.

Mulți dintre protestari sunt coronasceptici, consideră că obligativitatea purtării măștii de protecție este o măsură nelegală și spun că dacă vor fi sancționați nu vor plăti amenzile.

Proteste asemănătoare au avut loc aseară și în Galați, Pitești sau Arad. Oamenii au stigat „libertate”, „hoții” sau „masca jos” și în Capitală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *