Ministrul Educației, Cîmpeanu: „Vom organiza concursuri pentru toți directorii școlilor din România”

Ministerul Educației va organiza concursuri pentru toți directorii de școală din România până la finalul anului, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu la o emisiune la DCNews. În 5 august expiră mandatele pentru 10.000 de directori și directori adjuncți.

„Vom organiza anul acesta concursuri pentru toți directorii școlilor din România. Aceste concursuri trebuie într-adevăr să aibă o relevanță. Trebuie ca lumea să aibă încredere că în fiecare școală românească a fost selectat cel mai bun manager care îndeplinește o serie de criterii obiective și relevante pentru poziția de director de școală. Conducerea unei școli este un element extrem, extrem de important în așa fel încât directorii de școală „să nu mai fie numiți din pix””, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că examenele pentru directori ar putea fi organizate în săli supravegheate video.

Dacă tot ne îndreptăm spre digitalizare și transparentizare, aceste examene pot fi pe principiul celor de la Bacalaureat, inclusiv monitorizate video pentru a elimina orice fel de dubii”, a spus Cîmpeanu.

„Am avut 4.800 de directori numiți din data de 9 ianuarie de către inspectoratul școlar al fiecărui județ cu consultarea consiliului de adminsitrație desigur, dar totuși… În data de 5 august expiră mandatele tuturor celor aproape 10.000 de directori și directori adjuncți din România. Dacă nu vom putea organiza acest concurs până în august, atunci în cel mai rău caz în toamna acestui an va trebui să avem o conducere care să privilejieze clar criteriile de competențe în detrimentul politicului. Școala nu ar trebui să aibă de a face cu politicul”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *