O echipă de la Ministerul Afacerilor Interne se află de două zile în control la IPJ Sălaj

După ce mai mulți polițiști din cadrul IPJ Sălaj au pornit acțiuni în instanță pentru a-și obține drepturile salariale, drepturi care ulterior au fost câștigate, conducerea Poliției Sălăjene a refuzat să pună în aplicare recalcularea salariilor. Acest lucru a creat o tensiune în interiorul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, polițiștii fiind nemulțumiți de atitudinea inspectorului șef Marius Stupar.

În acest sens, polițiștii au deschis noi acțiuni în instanță pentru a-l obliga pe șeful IPJ Stupar să aplice hotărârile judecătorești și au avut din nou câștig de cauză. Curtea de Aple Cluj i-a aplicat o amendă șefului IPJ Stupar Marius de 20% din salariul minim brut pe țară, iar fiecare polițist trebuie să primească penalități de 100 de lei pe zi, bani care trebuiesc plătiți din bugetul instituției, sume care crează un prejudiciu considerabil.

Pentru aceste situații șeful IPJ Sălaj, Marius Stupar riscă să fie cercetat penal, așa cum a comunicat și Inspectoratul General al Poliției Române, la solicitarea noastră.

Toate aceste nereguli semnalate de polițiști a atras atenția și au fost mediatizate la nivel național, la TV și în ziare, astfel că Ministerul Afacerilor Interne a trimis ieri, 13 aprilie, o echipă în control la IPJ Sălaj. Echipa de control se află și azi la IPJ unde audiează mai mulți polițiști.

În cursul zilei de mâine, ministrul Lucian Bode însoțit de secretarul de stat Bogdan Despescu, se află în județul Sălaj, unde are programate mai multe întâlniri, inclusiv cu șefii instituțiilor de forță din subordine – Poliție, Jandarmerie, etc.

Am încercat să luăm legătura cu ministrul Lucian Bode, dar și cu unul dintre consilierii personali ai ministrului cu privire la vizita în Sălaj și am cerut detalii despre acest subiect, dar nu am primit răspuns până la editarea acestui articol.

Surse din Poliție susțin că mâine după-amiază, ministrul Lucian Bode împreună cu secretarul de stat Bogdan Despescu – chestor general de poliție și fost șef al Poliției Române, vor avea o întâlnire cu conducerea IPJ Sălaj la sediul instituției. Cei doi demnitari vor aborda cel mai probabil problemele cu care se confruntă polițiștii și vor încerca să elimine tensiunile create între conducerea IPJ Sălaj și polițiști.

Dacă se constată că șeful IPJ Sălaj, Marius Stupar, a comis grave abateri sau încălcări ale legii acesta riscă să fie destituit de pe funcție și chiar cercetat penal.

2 thoughts on “O echipă de la Ministerul Afacerilor Interne se află de două zile în control la IPJ Sălaj

  1. Polițiștii asa ziși polițiști.
    Care sunt incompetenți cer salariile pe care nu le merita. Nu isi fac datoria. Eu personal am peste 20 de plângeri cu vecinii deasupra mea. Care ma deranjeau noaptea și nu putem dormi. Îmi mai băteau și la ușa. Azi noapte la irav12:38 min. S a aruncat un bărbat în ușă mea și a forțat clanta apăsat f tare sa între. Unde a fost politia? Jandarmi?
    Dacă sun se reclam. Ma amendează pe mineca sa nu ii mai deranjez altu. Se mai și răzbuna pe mine. Urate caractere. Le trebuie numai bani. Salar cât mai mare dar obligații nu au. Numai drepturi.
    Jegoase caractere. F parte urat din partea lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.