Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice veghează la respectarea legii

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în acțiune, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională.

În perioada ianuarie – iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o serie de acțiuni și controale pentru prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, pentru verificarea respectării de către agenții economici a prevederilor legale ce se impun în domeniul acestora, pentru menținerea unui climat de ordine publică și creșterea vizibilității elementului polițienesc.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost efectuate controale la 189 de societăți comerciale de pe raza întregului județ, iar pentru neregulile constatate, polițiștii sălăjeni au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 485.000 de lei. Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 33.900 de lei – numerar nefiscalizat.

În ceea ce privește sancțiunile aplicate în baza O.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, facem precizare că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în cazul unor contravenții prevăzute de prezentul act normativ, cuantumul amenzilor se majorează în situația în care operatorul economic săvârșește o nouă faptă din categoria celei pentru care a fost sancționat, în termen de 30 de zile de la sancționarea faptei sau 12 luni de la ultima sancțiune.

În conformitate cu prevederile art.11 alin. (11) din O.G. 28/1999, ,,în situația în care, în termen de 12 luni de la ultime sancționare a faptei, operatorul economic săvârșește o nouă contravenție din categoria celor prevăzute la alin. (1) lit. e), pentru care a fost sancționat, se aplică amenda prevăzută la alin (1) lit. e) pct. (ii) – (vi), după caz, și se dispune sancțiunea complementară care constă în suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, pentru 30 de zile.”

Polițiștii sălăjeni de investigare a criminalității economice vor continua astfel de acțiuni și în perioada următoare, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională în domeniul comerțului cu bunuri și servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *