Tractoristii din Romania sunt socați că în 2023 trebuie să dețină permis cu categoria Tr sau CE

In urma cu ceva vreme am publicat o stire care arata romanilor faptul ca daca vrei sa conduci un tractor trebuie sa-l conduci doar cu permis auto.

Este vorba de categoria Tr si CE pentru tractoarele cu o greutate la gol peste 3.5 tone si remorca.

Noua legislatie a intrat in vigoare si sute de mii de tractoristi s-au trezit ca nu mai pot conduce aceste atelaje pe nici un drum pentru simplul fapt ca nu au aceste categorii auto.

De fapt, sute de mii de tractoristi NU AU PERMIS auto si sunt si ANALFABETI FUNCTIONALI, adica au dobandit experienta pe vremea comunistilor sau imediat dupa Revolutie cand inca Militia/Politia nu te intrebau de permis.

Sa conduci un tractor de 10 tone cu remorca pe drumurile publice trebuie sa fie DOAR CU PERMIS AUTO, adica sa nu mai lasam analfabetii cu 2 clase sa conduca aceste atelaje care pot periclita viata soferilor pentru simplul fapt ca tractoristul nostru nu stie regulile de circulatie.

Pentru a conduce un tractor soferul trebuie sa detina diploma pentru terminare a cel putin 10 clase data de Ministerul Invatamantului.

Daca pentru un moped de 70 de kg si o capacitate a motorului de 49 de cmc trebuie sa faci un curs de legislatie, pentru categoria AM, este obligatoriu ca un atelaj de peste 10 tone in sarcina sa fie condus de un sofer cu categoria Tr sau CE.

Nu mai merge sa conduci tractoare cu amatori si habarnisti in ale legislatiei rutiere care in multe situatii sunt complet analfabeti functionali fara discernamant!

CE VEHICULE SUNT INCLUSE ÎN ACEASTĂ CATEGORIE Tr?

Permisul este valabil pentru vehicule din categoria TR:

Tractor agricol sau forestier => ansamblul format din orice vehicul cu motor, care circula pe roti sau pe senile, avand cel putin doua axe, a carui principala functie consta in puterea sa de tractiune, conceput in special pentru a trage, a impinge, a transporta ori a actiona anumite echipamente, utilaje sau remorci utilizate in exploatarea agricola ori forestiera si a caror utilizare pentru transportul pe drum al persoanelor sau al marfurilor ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau al marfurilor nu este decat o functie secundara.

Sunt asimilate tractorului agricol sau forestier vehiculele destinate efectuarii de servicii ori lucrari, denumite masini autopropulsate.

Școlarizarea se face pe tractor și remorcă, tractoristul invatand pe langa legislatie si manevrarea utilajului in zone comerciale in sarcina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *