Acțiune de împădurire desfășurată de Direcția Silvică Sălaj

Direcţia Silvică Sălaj a organizat, azi 12.04.2023 începând cu ora 10.00 o acţiune de plantare de puieţi forestieri, în raza Ocolului Silvic Cehu Silvaniei, în fondul forestier de stat din zona Pepinierei Silvice Panic.

La acţiunea de plantare au participat alături de angajaţii Direcţiei Silvice Sălaj, reprezentanţii Instituţiei Prefectului Judeţul Sălaj, ai Consiliului Județean Sălaj, ai Gărzii Forestiere Oradea, ai Agenţiei Judeţene de Protecţia Mediului, ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sălaj, ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Sălaj, ai Inspectoratului de Jandarmi „Menumorut Voievod“ al Judeţului Sălaj, ai Inspectoratului Școlar Județean Sălaj și ai Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Salaj.

În cadrul acţiunii s-au plantat pe o suprafață de 1,0 ha, un număr de 5000 puieţi forestieri din speciile gorun, stejar pedunculat, tei și frasin. Acțiunea desfășurată face parte din ansamblul manifestărilor organizate de către Direcția Silvică Sălaj cu ocazia ,,Lunii plantării arborilor”- ediția 2023.

În fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie, Direcţia Silvică Sălaj marchează ”LUNA PLANTĂRII ARBORILOR”.

Prin această acţiune se urmăreşte atragerea atenţiei opiniei publice asupra pădurii, a problemelor ei şi, în plus, antrenarea unor segmente sociale cât mai diverse în activităţi concrete, legate de îngrijirea şi conservarea fondului forestier. Direcţia Silvică Sălaj doreşte conştientizarea populaţiei faţă de importanţa şi rolul pădurii atât sub aspect ecologic, cât şi economic şi social.

La nivelul celor 5 ocoale silvice, în primăvara anului 2023, s-a stabilit un program de regenerarea a pădurilor, care cuprinde o suprafaţă totală de 150 ha, din care împăduriri se vor executa pe 18 ha, iar regenerări naturale pe 132 ha. De asemenea, în vederea consolidării plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, se vor efectua lucrări de completare a regenerărilor pe o suprafaţă de 4 ha în fondul forestier.

Puieţii necesari pentru efectuarea acestor lucrări sunt produşi în pepinierele proprii ale direcţiei silvice. În această campanie, pentru împădurirea suprafeţelor incluse în programul de regenerare, se vor folosi peste 110 mii puieţi, din speciile gorun, stejar pedunculat, cer, stejar roşu, fag, salcâm, paltin, frasin, ulm și tei.

Valoarea lucrărilor de regenerare a pădurilor ce vor fi executate de către Direcţia Silvică Sălaj pe întreg anul 2023 depăşeşte suma de 2 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *